Kadın Yaşam Alanı kuruldu

Sur Belediyesi 'Kadın Yaşam Alanı' açtı. Alana bu yıl öldürülen 390 kadın anısına 390 fidan dikilirken, Sur Belediye Eşbaşkanları da açılışa katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ile Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri ve Kadın Merkezi çalışanları, Karaçalı Mahallesi’nde kadın katliamlarına dikkat çekmek için "Kadın Yaşam Alanı” tabelası asarak fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Belediye meclis üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Karaçalı (Tilalo) Mahallesi’nde daha önce fidan dikme etkinliği düzenlemişlerdi. Bu etkinliğin devamı olarak eşbaşkanlar ve Kadın Meclis üyeleri tarafından hem fidan dikimi gerçekleşti hem de alanın tabelası asıldı.

Sur Belediyesi tarafından oluşturulan bu ormanlık alana "Qada Jiyanê Ya Jinan-Kadın Yaşam Alanı" adı verilerek, bu yıl katledilen 390 kadına ithafen 390 fidan dikildi. Eşbaşkanların da fidan diktiği alanda, Filiz Buluttekin kısa bir konuşma yaptı. Buluttekin, “Bizler kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi her alanda sürdüreceğiz ve bundan sonra da kadın yaşam alanlarını oluşturacağız” dedi. (DUVAR)

Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin fidan dikti.

Sur Belediye Eşbaşkanı Cemal Özdemir de fidan dikti