Erkek şiddetini 'pizza siparişi' ile önledi

ABD'de bir kadın, annesine saldıran erkek arkadaşını durdurmak için 911'i aradı. Ancak kadın, polis çağırdığının fark edilmemesi için telefonla pizza siparişi veriyormuş gibi davrandı. 911 çalışanı, kadının yanlış numarayı aramadığında ısrar etmesi üzerine eve polis gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir kadın, annesine karşı şiddet gösteren erkek arkadaşını durdurmak için pizza siparişi veriyormuş gibi yaparak 911'i aradı. 911 hattına yanıt veren çalışan, başta kadının yanlış numarayı aradığını zannetti. Ancak yardım istediğini anlayınca eve polis gönderdi ve saldırgan yakalandı.

ABD'nin Oregon eyaletinin Toledo kentinde yaşanan olayda, 911 çalışanı Tim TenEyck gelen arama karşısında önce şaşırdı. Zira hattın diğer ucundaki kadın pizza siparişi vermek istiyordu. TenEyck "Pizza sipariş etmek için 911'i mi aradınız?" diye sordu. Kadın ısrarla 'evet' dedi ve adresini verdi. 911 çalışanı "Yanlış numarayı aradınız" diyor, kadın "Hayır, siz anlamıyorsunuz" yanıtını veriyordu.

TenEyck, yanlış bir aramadan çok daha ciddi bir durumla karşılaştığını anladı; yanıtı 'evet' veya 'hayır' olacak sorular sorarak kadının bir şiddet vakasının ortasında kalmış olduğunu tespit etti. Kadın sorulara, "Evet, büyük bir pizza istiyorum. Hayır, pepperonili olsun" gibi yanıtlar verdi; bu diyalog üzerine polis adrese gitti.

Oregon Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, 911'i arayan 38 yaşındaki kadının 57 yaşındaki annesi bu sırada erkek arkadaşı Simon Ray Lopez'in saldırısı altındaydı. Lopez, kadının annesine evin içinde saldırmıştı ve tehditler yağdırmaktaydı.

Polisin 'pizza siparişi' üzerine gelmesiyle, 56 yaşındaki Lopez 'şiddete başvurarak kasten fiziksel zarar verme' suçlamasından tutuklandı.

911 çalışanı TenEyck ise CNN'e açıklamasında, ilk kez böyle bir şifreli aramayı yanıtladığını söyledi. TenEyck, kadının sarhoş olmadığını anladığını ve doğru numarayı aradığında ısrar etmesi sayesinde polisi yönlendirebildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)