Üniversiteli Kadınlar: Kadınların güvenliğinden söz etmeniz inandırıcı değil

Kadınlar, Ege Üniversitesi'ndeki taciz iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Basın açıklamasını okuyan Meryem Yıldırım, üniversitelerde verilmesi gereken toplumsal cinsiyet eşitliği derslerinin YÖK tarafından yönetmelikten kaldırıldığını söyledi. Yıldırım, “İki gün önce Ege Üniversitesi'nde kadınları taciz eden erkek akılla geçtiğimiz aylarda toplumsal cinsiyet eşitliği yönetmelikten kaldıran akıl aynı akıldır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de Ege Üniversitesi'nin kampüsü içerisinde gerçekleşen cinsel taciz iddialarının ardından "Üniversiteli Kadınlar", üniversitenin ana giriş kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'TEPKİLER SONRASINDA IŞIKLANDIRMA YAPILDI'

Basın açıklamasını okuyan Meryem Yıldırım, Ege Üniversitesi içinde bulunan KYK yurdu önünde tacize maruz kalan öğrencinin şikayetiyle Bornova Merkez Karakolu’na götürülen Aykut Y.'nin bir gün sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Yıldırım,“Kadınlar rektöre ulaşmaya çalıştığı halde bir geri dönüş alamadılar. Olayın ertesi gününde saat 5’e kadar açıklama yapacağını söyleyen rektörlükten bir açıklama gelmedi. Öğrencilerin gerçekleştirdiği #egedetacizvar hastagı gündem olunca açıklama yapan Ege Üniversitesi Senatosu hiçbir ışıklandırma olmayan yola da tepkiler sonrasında ışıklandırma yaptı” diye konuştu.

'ERKEK AKIL DEĞİŞMEDİKÇE KADINLARIN GÜVENLİĞİNDEN SÖZ EDEMEZSİNİZ'

Ehliyetsiz olarak traktör kullanan bir kişinin, bir ay önce üniversiteye diploma almaya gelen Sezan Zambak’ın ölümüne neden olduğunu hatırlatan Yıldırım, şahsın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Ege Üniversitesi iki günlük yas dışında öğrencilere herhangi bir açıklama yapmadı. Hukuki sürecin takipçisi olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Senatosu iki olayda da faillerin serbest bırakılmasına bir tepki vermemiştir. Üniversitelerde 6284 sayılı yasa gereğince toplumsal cinsiyet eşitliği dersleri uygulanması gerekirken bu dersler YÖK yönetmeliğinden kaldırılmıştır. İki gün önce Ege Üniversitesi’nde kadınları taciz eden erkek akılla, geçtiğimiz aylarda toplumsal cinsiyet eşitliği dersini yönetmelikten kaldıran akıl aynı akıldır. YÖK’ün üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak gibi bir derdi yoktur. Üniversitelerde güvenlik ehliyetsiz traktör kullandırmakla, taciz eden kişiyi bir günde bırakmakla güvenlik sayısını arttırmakla sağlanmaz. Bu erkek akıl değişmedikçe kadınların güvenliğinden söz etmeniz inandırıcı değildir.” (DUVAR)