Rosa Parks, Barbie bebek olarak tasarlandı

ABD'de siyah hareketin sembol isimlerinden Rosa Parks, Barbie bebek olarak tasarlandı. İlham Verici Kadınlar Serisi'nden çıkan bebek, kadınların bedenlerini gerçekçi olmayan bir şekilde tasvir ettiği için eleştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Oyuncak firması Mattel, ABD tarihinde ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı verilen mücadelenin sembol isimlerinden biri olan insan hakları savunucusu Rosa Parks'ı Barbie bebek olarak tasarladı. Rosa Parks Barbie bebeği, şirketin İlham Veren Kadınlar Serisi'nin en son ürünü olarak Parks'ın hayatıyla ilgili eğitici materyallerle beraber piyasaya sürüldü.

Parks, 1955'de iş çıkışı bindiği otobüste o dönem yürürlükte olan yasaya göre yerini bir beyaz erkeğe vermemesiyle başlattığı, Martin Luther King'in organize ettiği büyük çaptaki otobüs boykotları ile biliniyor. Parks başlattığı eylemler ve insan haklarına katkısı nedeniyle 1999'da ABD'deki en yüksek sivil ödüllerden olan Kongre Altın Madalyası'na hak kazandı.

SALLY RIDE'DA İLHAM VEREN KADINLAR SERİSİ'NDE

Mattel uzaydaki ilk Amerikalı kadın astronot Sally Ride bebeğini de tasarladı.

1950'li yılların kıyafetlerinin giydirildiği Rosa Parks bebeğinin duyurusu 26 Ağustos'ta Kadınların Eşitlik Günü'nde geldi.

TASARLANAN BEBEKLER KADINLARIN BEDENLERİNİ DOĞRU TEMSİL ETMİYOR ELEŞTİRİSİ

Mattel'in piyasaya sürdüğü bebekler olumlu tepkiler alsa da sosyal medyada bazı insanlar bebeklerin kadınların bedenlerini gerçekçi olmayan bir şekilde temsil ettiği eleştirisi getirerek tepki gösteriyor. (DIŞ HABERLER)