Yılmaz: Senin 'kas yığını' dediğin benim 16 yıllık başarı hikâyem

Milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafının altına vücuduyla ilgili yapılan 'kas yığını' yorumuna cevap verdi. Vücuduyla ilgili yer yer güven problemi yaşamasına rağmen kendini sevmenin ve 'elalemin' dediklerini önemsememek gerektiği söyleyen Yılmaz, 'kas yığını' yorumuna "senin 'kas yığını' dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter" diyerek yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, sosyal medyada vücuduyla ilgili yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi. Vücudunun kaslı olmasıyla ilgili yapılan yoruma Yılmaz, "Senin 'kas yığını' dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, senin 'kas yığını' diyerek küçümsemeye çalıştığın şey benim başarı hikâyem..." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Olimpiyatlara katılan en genç sporcusu olan milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, vücudunun kaslı olmasıyla ilgili yer yer güven problemleri yaşadığını ancak bundan sonra yapılan yorumları dikkate almayacağını ifade etti. Yılmaz, “Çünkü ben buyum ve ben kendimi bu halimle seviyorum. Senin 'kas yığını' dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir fotoğrafını paylaşan ve fotoğrafla ilgili yapılan bazı yorumların kendisini nasıl etkilediğini anlatan Yılmaz, "Bir genç kız olarak söyleyeceklerim var!!! Bugün bu fotoğrafın altına başka şeyler yazmayı planlamıştım fakat hikâyelerimden birine gelen densiz bir yorum üzerine fikrimi değiştirdim" diyerek tepki gösterdi.

'KENDİNİ SEVEN HERKESİ, HER ŞEYİ SEVER'

Yılmaz, "Çünkü her ne kadar takmıyorum bu tür yorumları desem de zaman zaman insanın kalbini kırılıyor, çünkü nihayetinde ben de bir insanım... Sonra bir karar aldım ve bundan sonra kim ne derse desin kafama takmayacağım. Bu kendime verdiğim değerli bir söz. Çünkü ben buyum ve ben kendimi bu halimle seviyorum. Senin 'Kas Yığını' dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey... Senin 'Kas Yığını' diyerek küçümsemeye çalıştığın şey benim başarı hikayem... Kimin ne dediği, vücudum hakkında ne düşündüğü umrumda değil. Çünkü kendimi seviyorum, kendime ve emeğime saygı duyuyorum.

Bunu buraya yazıyorum, çünkü beni örnek alan çok sayıda insan var. Ve onlara özgüvenin, kendini sevmenin, "elalemi" takmamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim. Kendinizi sevin arkadaşlar, çünkü kendini seven herkesi, her şeyi sever..." dedi.