Çad'ın tek kadın biyomedikal mühendisi ilaç üretiyor

Mekka Şerif Mahamat, Çad'ın tek biyomedikal mühendisi. Mahamat ayrıca kurduğu marka ve güzellik merkeziyle kadınlara eğitim ve hizmet veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çad’ın tek kadın biyomedikal mühendisi Mekka Şerif Mahamat, ülkesinde ilaç üretiyor. Mahammat ayrıca, "Kız Kardeşler Tasarım" markasıyla tasarladığı elbiseleri internetten satıp kurucusu olduğu 'Güzellik Enstitüsü'nün de yöneticiliğini yapıyor.

Başkent Encemine'deki Besi Hayvancılığı Geliştirme ve Araştırma Enstitüsünde (IRED) çalışan Mahamat, farmasötik ilaçlar üretilmesine katkı sağlıyor. Gün içerisinde enstitüde biyomedikal mühendislik alanında araştırmalar ile internetten siparişlerle ilgilenen Mahamat, işten çıktıktan sonra güzellik merkezinde kadınlara hizmet ve eğitim veriyor. Mahamat, "Hayal dünyamızı, hayatımızı şekillendiren kendine güven ve saygıdır, akabinde rahatlık ve refah zaten gelir" ifadelerini kullanıyor.

Ailesini ve iş arkadaşlarını çok sevdiğini ifade eden Mahamat, "Yeni şeyler keşfetmeye bayılıyorum ve çalışmayan, başkalarına yardım etmeyen insanlardan hoşlanmıyorum. 2024 yılına kadar, 500 kadını estetik alanında eğitmiş olacağım ve Çad’da kumaş fabrikası kuracağım” diyor. (ÇAD/AA)

Etiketler kadın çad mühendis