Cinsel saldırıyla suçlanan eski cumhurbaşkanını ihbar edin çağrısı

Gambiya'da eski Cumhurbaşkanı Jammeh'in cinsel saldırısına maruz kalan kadın ve çocuklara "ihbar edin" çağrısı yapıldı. Sürgünde olan ve birden fazla cinsel saldırı suçu yöneltilen eski cumhurbaşkanının yargılanması için ülkesine getirilmesi gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gambiya hükümeti, eski cumhurbaşkanı Yahya Jammeh'in cinsel şiddetine maruz kalan kadınları ve çocukları ihbarda bulunmaya çağırdı. Hükümet bu çağrıyı, eski güzellik kraliçesi Fatou Toufah Jallow'un 2015'te Jammeh'in görevdeyken başkanlık konutunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddia etmesinden sonra yaptı.

SÜRGÜNDEKİ CUMHURBAŞKANI GERİ GETİRİLEBİLİR

Cinsel saldırı iddialarıyla suçlanan Ekvador Ginesi'nde sürgünde olan Jammeh'in iadesinin istenebileceği konuşuluyor. Jammeh'in APRC partisinin Başkan Yardımcısı Ousman Rambo Jatta ise suçlamaları reddetti. Jatta, yazılı açıklamada şunları söyledi: "Jammeh, partimiz ve Gambiya halkı, eski cumhurbaşkanımızı hedef alan, bitmek tükenmek bilmeyen bu tür asılsız iddialardan usandı. Eski cumhurbaşkanımızın yalanlara ve karalama kampanyasına cevap verecek vakti yok. İçinde Allah korkusu taşıyan, dindar bir liderdir ve Gambiyalı kadınlara saygı duymaktadır."

BİRDEN FAZLA CİNSEL SALDIRI SUÇLAMASI

23 yaşındaki eski güzellik kraliçesi Jallow, 54 yaşındaki Jammeh ile mahkemede yüz yüze gelmek istediğini söyledi. Jallow, bu açıklamaları, Jammeh'e yönelik başka bir cinsel saldırı soruşturması sonrası yaptı.

Gambiya Başsavcısı Abubacar Tambadou, "Makamını kötüye kullanarak birçok Gambiyalıya zarar verdi" dediği Jammeh ile ilgili  cinsel saldırı iddialarını "iğrenç" olarak niteledi. 22 yıl iktidarda kalan Jammeh dönemindeki insan hakları ihlallerinin soruşturulması için bir komisyon kuruldu.

Cumhurbaşkanı Adama Barrow, Jammeh'in iadesini istemek için soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceğini söyledi. (Kaynak: BBC Türkçe)