Ailesi tarafından alıkonulan Şule Duman'dan haber alınamıyor

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Duman'dan 65 gündür haber alınamıyor. Duman, ailesi tarafından zorla alıkonulup Sakarya'ya götürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi Şule Duman, 65 gün önce ailesi tarafından zorla alıkonularak Sakarya’ya götürüldü.

O tarihten beri kendisiyle hiçbir şekilde iletişim kuramayan üniversite arkadaşları, Şule’nin can güvenliğinden emin olmak ve reşit olan Şule’nin zora alıkonulmasına son verebilmek için bir sosyal medya kampanyası başlattı.

Şule’nin özgürlüğüne ve eğitimine devam etmesine yardımcı olmak amacıyla Twitter'da #ŞuleDumanaSesVer hashtag'iyle bir kampanya hazırlandı.

En son olarak babası tarafından rızası dışında alıkonularak Sakarya’ya götürüldüğü sırada mesajla bilgi verdiği öğrenilen Şule Duman, polisi de arayıp şikayetçi olmuş ancak sonradan alınan ifadesinde "şikayetçi olmadığı" belirtilmişti.

İki kere şikayetçi olunmasına rağmen savcının düzenli olarak takipsizilk kararı verdiği ve zorla tutulduğu yerde baskı altında ifade verdirilmiş olması kaçınılmaz olan Şule’nin alıkonulduğu yerden çıkarılabilmesi için kamuoyunun güçlü bir etki yaratması şart. (HABER MERKEZİ)