Taciz mağdurundan tazminat istedi

Adana'da bir gazetenin bölge temsilciliği yapan R.Ş. işyerinde kadınları taciz ettiği gerekçesiyle işten çıkartıldı. R.Ş. taciz ettiği kadından tazminat talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da bir gazetenin bölge temsilcisi olarak görev yapan R.Ş. nin tacizine dayanamayan kadın işten ayrıldı. Ancak bir yıl boyunca sözlü taciz ile karşı karşıya kaldığını gazete yönetimine iletti. İddiayı soruşturan gazete yönetimi birçok kadının aynı şikayeti dile getirdiğini gördü.  Gazete yönetiminin isteiği üzerine R.Ş. istifa etti.

İstifa eden bölge temsilcisi bir süre sonra,  önce gazeteye, ardından tacize uğradığını beyan eden kadına iftira iddiası ile tazminat davası açtı. R.Ş. kadından toplam 26 bin TL tazminat istedi.

Adana'da ilk duruşması yapılan davayı, DİSK Basın-İş, Mor Dayanışma, Muamma LGBTİ+ Derneği, Mersin Kadın Savunması’ndan kadınlar takip etti.

Tacize maruz kalan davalı kadının avukatı Av. Tuba Güneş, “Müvekkil, davacının kişilik haklarına zarar verecek hiçbir eylemde bulunmamıştır. Yalnızca mecbur kaldığı anda, gazete yetkililerine yaşadıklarını anlatmak zorunda kalmış, mobbing ve sözlü taciz karşısında susmamasının karşılığını, tazminat davasında davalı gösterilerek almıştır. Yavuz hırsız misali, susmayan kadınların ifade özgürlüklerini engellemeye dönük bu davayı kabul etmiyoruz. Tacize maruz kalan kadınları, konuşurlarsa tazminat ödemekle tehdit etmek anlamına gelen bu davada kadın örgütlerinin dayanışması ile istenenin aksine, susmayan kadınları güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. Susmayan kadınlar kazanacak” dedi.