Kadın bisikletçiler erkekleri yakalayınca yarışa ara verildi

Belçika'da bir bisiklet yarışında kadın bisikletçilerin erkek yarışçıları yakalaması üzerine yarış durdu. Organizatörler kadınlar ile erkekler arasındaki mesafeyi korumak için yarışı durduklarını söylediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'da düzenlenen bisiklet yarışlarında, kadın bisikletçiler erkekleri yakalayınca, yarışlara bir süre mola verildi. Molanın güvenlik amaçlı verildiği iddia edildi.

Erkekler yarışının kadınlardan 10 dakika önce başlamasına rağmen, kadın yarışçılar erkekleri yakaladı ve erkek bisikletçileri takip eden emniyet araçları ve ambulanslarla çarpışma tehlikesi ortaya çıkınca organizatörler mola verilmesi kararını aldı.

ERKEKLER VE KADINLAR ARASINDAKİ MESAFEYİ KORUMAYA ÇALIŞTILAR

Pazar günü düzenlenen Omloop Het Nieuwsblad yarışında İsviçreli bisikletçi Nicole Hanselmann, start verilmesinden sadece iki dakika sonra rakiplerine büyük fark bir atmıştı. Hanselmann'ın erkekler yarışını da yakalamaya başlaması yarış organizasyonunu endişelendirdi.

Erkekler ve kadınlar yarışı arasındaki mesafeyi korumaya çalışan organizatörler, kadınlar yarışını bir süreliğine durdurmak zorunda kaldı. (Kaynak: BBC Türkçe)