Kadın cinayetinde 'takdir indirimi': Müebbet ceza 25 yıl hapse çevrildi

Cennet Tuğba Tokbaş'ın öldürülmesiyle ilgili davada sanık Recep Eray Hakver'e verilen müebbet hapis cezası indirim uygulanarak 25 yıla düşürüldü. Tokbaş ailesi karara itiraz edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Cennet Tuğba Tokbaş'ı boğarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Recep Eray Hakver, müebbet hapse çarptırıldı. Mahkeme, Hakyer’in “sabıkasının olmaması, teslim olması ve suç sonrası gösterdiği olumlu davranışlar” gerekçeleriyle indirim uygulayarak cezayı 25 yıl hapse çevirdi.

Cennet Tuğba Tokbaş, geçen yıl sevgilisi tarafından öldürüldü.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) resim öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencisi Cennet Tuğba Tokbaş, 10 Kasım 2020 günü, Yunus Emre Mahallesi'ndeki bir apartta Recep Eray Hakver tarafından boğularak öldürdü.

Cinayetle ilgili davanın Denizli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Recep Eray Hakver, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Cennet Tuğba Tokbaş'ın anne ve babası ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Savcı, mütalaasında sanık hakkında müebbet hapis cezası istedi. Duruşmada savunmasını yapan sanık Hakver, kız arkadaşını öldürme kastının olmadığını iddia ederek, tahliyesini talep etti.

Hakver, “Yaşanan olayda art niyetim yoktur. Olay dikkatsizliğimden kaynaklanmıştır. Öldürme kastım yoktur. Tuğba benim kız arkadaşımdı, öldürmem için ortada bir sebep yoktu. O an benim psikolojim farklıydı, kasıtla hareket etmedim. Olay nedeniyle çok üzgünüm ve pişmanım” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hakver'e “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, “sanığın sabıkasının olmaması, olaydan sonra teslim olması ve suç sonrası gösterdiği olumlu davranışlar” gerekçeleriyle takdir indirimi uygulayarak, cezayı 25 yıl hapis cezasına çevirdi.

Cennet Tuğba Tokbaş'ın babası Murat Tokbaş, sanığa verilen 25 yıl hapis cezasına itiraz edip, istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. (DENİZLİ/DHA)