Kadıköy Plak Günleri başlıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Plak Günleri'nde plak meraklılarını ve müzikseverleri zengin bir program bekliyor. Neşet Ertaş'a adanan bu yılki etkinliklerde İsmail Altunsaray da sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy Belediyesi’nin beşincisini düzenlediği Kadıköy Plak Günleri, 2- 3 Ekim tarihlerinde Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa'daki binasının bahçesinde gerçekleşecek.

9 yıl önce vefat eden halk ozanı Neşet Ertaş anısına düzenlenecek olan Plak Günleri’nde İsmail Altunsaray da bir konser verecek.

İki gün boyunca 12.00-23.00 saatleri arasında devam edecek Plak Günleri’nde 40’a yakın plak standı kurulacak. Plak koleksiyonerlerinin ve müzik severlerin her sene yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bu yıl da söyleşiler, imza günleri ve DJ performansları yer alacak.

Programın ilk günü saat 12.00'de analog müzik şöleniyle başlayacak. İlk gün programında Türk popunun önemli seslerinden Ayferi ile ‘Çal Çingene Çal’ başlıklı söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek. Program, müzik yazarı Murat Beşer'in ‘Plak Kültürü ve Koleksiyonerlik’ söyleşisi ile sürecek. Beşer söyleşide koleksiyoner Ercan İmre ve Rainbow45 Records’tan Salih Karagöz’ü konuk edecek.

Halk müziğinin duayen sanatçısı Ümit Tokcan yeniden basılan ‘Hekimoğlu’ plaklarını sevenleri için imzalayacak.

Ardından müzik yazarı Artemis Günebakanlı, ‘Yeni Oyuncular: Değişen Müzik Sektöründe Kuralları Kendin Yazmak’ söyleşisinde Nilipek ve Nova Norda ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Plak Günleri’nde birinci gün, Lalalar'ın konseri ile son bulacak.

DİNLETİLER, PERFORMANSLAR, SÖYLEŞİLER...

Kadıköy Plak Günleri ikinci gününde de açılışını analog müzik dinletisiyle yapacak.

Volkan Judocu ve Mete Avunduk’un DJ performanslarının ardından saat 18.00’de Radyo Eksen Yayın Yönetmeni Gülşah Giray’ın moderatörlüğünde prodüktör Hakan Tamar ve Manga grubundan Özgür Can Öney söyleşisi gerçekleşecek.

Abanoz’un DJ performansından sonra ise 21.00’de İsmail Altunsaray müzikseverlerle kapanış konserinde buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)