John Lennon'ın son sözleri ortaya çıktı

John Lennon'ın vurularak öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan Jay Hastings, The Beatles yıldızının son sözlerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kiefer Sutherland'in anlatıcılığını üstlendiği, Apple TV+'ın yeni belgesel dizisi 'John Lennon: Murder Without a Trial'da (John Lennon: Duruşması Görülmeyen Cinayet) şarkıcının 8 Aralık 1980'de Mark David Chapman tarafından vurulması ve olayın devamı araştırılıyor. John Lennon'ın vurularak öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan Jay Hastings, The Beatles yıldızının son sözlerini açıkladı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Jay Hastings 40 yaşındaki Lennon'ın eşi Yoko Ono ve küçük oğulları Sean Ono Lennon'la birlikte yaşadığı New York'taki Dakota binasının resepsiyonunda çalışıyordu. Hastings belgeselde "Koşarak yanımdan geçiyor. 'Vuruldum' diyor" diye anlatıyor.

Hasting, "Ağzından kan geliyordu. Öylece yere yığıldı. Onu kısmen sırt üstü yatırdım ve gözlüklerini çıkarıp masanın üzerine koydum. Yoko 'Ambulans çağırın, ambulans çağırın, ambulans çağırın' diye bağırıyordu" ifadelerini kullandı.

Taksi şoförü Richard Peterson da Dakota binasının önünde park halindeki arabasında otururken silahlı saldırıya tanık olduğunu söyledi. Peterson, o anları  "Lennon içeri girerken bir genç 'John Lennon' diyor. Tıknaz bir adamdı. Taksimin ön camından ona bakıyorum. Ona ateş etmesini izliyorum. Bu adam az önce John Lennon'ı vurdu. Film çektiklerini sandım ama ışık, kamera ya da başka bir şey görmeyince durumun farkına varıp 'Hey, bu film değil' dedim" diye anlatıyor.

Apple, üç bölümden oluşacak belgeselin "Lennon'ın trajik cinayetinin şoke edici ayrıntılarını" açığa çıkaracağını ve The Beatles yıldızının bazı en yakın arkadaşlarının yanı sıra Chapman'ın savunma avukatları, psikiyatristleri, dedektif ve savcılarıyla yapılan röportajları içereceğini belirtiyor.