John Lennon’ın katili Yoko Ono'dan özür diledi

John Lennon'ı 1980 yılında kendi evinin önünde öldüren Mark Chapman, Lennon'ın eşi müzisyen ve sanatçı Yoko Ono'dan özür diledi. Onbirinci kez şartlı tahliye talebinde bulunan Chapman, "Çok bencilce bir hareketti. Şöhret olmak istiyordum. Ono'ya verdiğim acı için özür dilerim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - John Lennon'ı öldüren Mark Chapman, Lennon'ın eşi müzisyen ve sanatçı Yoko Ono'dan özür diledi. 11'inci kez şartlı tahliye talebinde bulunan Chapman, sürekli 'aşağılık eylemini' düşündüğünü söyledi.

'KİBRİM YÜZÜNDEN YAPTIM'

50 yıl önce dağılan The Beatles grubunun üyesi Lennon'ı 8 Aralık 1980 tarihinde kendi evinin önünde dört kez ateş ederek öldüren Chapman, şartlı tahliye konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir mazeretim yok. Bunu kibrim yüzünden yaptım. O çok ünlüydü. O bir aile insanıydı. O bir ikondu. Çok bencilce bir hareketti. Şöhret olmak istiyordum. Ono'ya verdiğim acı için özür dilerim."

Mark Chapman

Cinayeti işlediğinde yanında J.D. Sallinger'ın 'Çavdar Tarlasında Çocuklar' kitabını taşıyan Chapman, kitabın baş karakteri Holden Caulfield'ın 'yalnızlığıyla' kendisini özdeşleştirdiğini şartlı tahliye kuruluna anlattı.

'TÜM DÜNYADA YIKIMA NEDEN OLDU'

New York Eyaleti Ceza İnfaz Kurumu, Chapman'ın tahliye talebini reddederken yönetim kurulunun açıklamasında "Şiddet eyleminiz, sadece ailede değil, eski grup üyelerinde değil, dünyada da yıkıma neden oldu" denildi. (DIŞ HABERLER)