Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkındaki suçlamaları kabul etti

ABD Başkanı Biden’ın oğlu Hunter Biden, Delaware Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmada, vergilerini ödememekle ilgili iki suçlamayı kabul etti ve silah bulundurma suçlamasıyla ilgili ise mahkemeyle anlaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, hakkında yürütülen soruşturmada yöneltilen suçlamaları kabul etti. Biden’ın savcılarla suç kabul anlaşması yaptığı belirtildi.

ABD’nin Delaware Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmada Hunter Biden, gelir vergilerini kasten ödememekle ilgili iki suçlamayı kabul etti ve yasa dışı silah bulundurma suçlamasıyla ilgili ise mahkemeyle anlaşmaya vardı. Alınan kararın federal yargıç tarafından onaylanması akabinde Hunter’ın söz konusu hapis cezasının ortadan kalkması ve denetimli serbestlik alması bekleniyor. 

VOA Türkçe'nin haberine göre Hunter Biden, iki hafif vergi suçlamasıyla karşı karşıyaydı ve uyuşturucu kullandığı dönemde silah sahibi olmakla suçlanıyordu.

Bu uzlaşıyla Biden’ın hapis cezası almayacağı yorumları yapılıyor.

Hunter Biden’ın avukatı, kendisinin anladığı kadarıyla 5 yıllık soruşturmanın bu anlaşmayla çözüldüğünü söyledi. Bununla birlikte süreçteki son sözü davaya bakan hakim söyleyecek. Hakim, farklı bir yol da benimseyebilir.

12 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

Ancak genel kanı Biden’ın uyuşturucu tedavisi görmeyi ve gözlemlenmeyi kabul edeceği yönünde. Anlaşmaya rağmen Biden hala vergi suçlamalarından birer yıl, silah suçlamasından da 10 yıl hapis cezası alabilir.

Varılan anlaşmanın davaya bakan hakim tarafından onaylanması gerekiyor. Anlaşmaya rağmen savcılık da soruşturmanın hala devam ettiğini belirtti. Uzmanlar bunu “hakimin kararı bekleniyor” şeklinde değerlendirdi.

53 yaşındaki Hunter Biden daha önce avukat olarak çalışıyordu. Biden Çin ve Ukrayna’da lobi faaliyetlerinde bulundu. 2014 yılında yapılan testte kokain kullandığı tespit edilince Donanma’dan atıldı. Hunter Biden 2021 tarihli kitabında bir dönem kokain kullandığını kabul etti.

Anlaşma haberi tam da bazı Cumhuriyetçiler’le partinin başkan adaylığı yarışında olan isimlerin Başkan Joe Biden’ı Adalet Bakanlığı’nı ‘silahlandırmakla’ suçladığı bir dönemde geldi.

Hunter Biden bir süredir muhafazakarların hedefinde. Bu kesim, Biden’ın denizaşırı ülkelerdeki bağlantılarının yolsuzluk örneği olduğunu belirtiyor. Bazı Cumhuriyetçi isimler de kararı eleştirdi.

BEYAZ SARAY'DAN DESTEK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Biden’ın Hunter Biden’ı ve hayatını yeniden kurma çabalarını desteklediği belirtildi.

DONALD TRUMP'TAN KARARA TEPKİ

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump karar sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Wow! Yozlaşmış Biden Adalet Sistemi, Hunter Biden’a yalnızca bir ‘trafik cezası’ vererek yüzlerce yıllık cezai sorumluluğu ortadan kaldırdı. Sistemimiz bozuk” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)