Jeff Bezos'tan Twitter'ı satın alan Musk'a: Çin'e avantaj sağlayacak mı?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığını duyurmasının ardından Tesla'nın Çin ile olan ilişkisini vurgulayan Jeff Bezos, Çin'in Twitter üzerinde herhangi bir nüfuza sahip olup olmayacağını sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Elon Musk'ın Twitter’ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın Çin'e avantaj sağlayıp sağlamadığını sordu. Twitter, dünyanın en zengin insanı olan Musk'ın önemli ticari çıkarlarının bulunduğu Çin'de engelli durumda.

Kendisini ifade özgürlüğü savunucusu olarak nitelendiren ve Twitter'ın içerik denetleme politikasını eleştiren Musk, şirketi satın almak için pazartesi günü anlaşmaya vardı. Musk'ın Twitter’a sahip olmasının eski ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere yasaklı kişilerin geri alınması anlamına geleceği bekleniyor. Musk attığı bir tweet'te şunları söyledi: "Umarım en kötü eleştirmenlerim bile Twitter'da kalır, çünkü ifade özgürlüğü budur."

Musk'ın Tesla şirketi üretim ve araç satışları için büyük ölçüde Çin'e bağlı olduğundan, anlaşmanın Twitter'ın Çin içerik politikası için ne anlama geleceğine dair sorular da var.

Jeff Bezos, attığı tweette “Çin, sosyal medya platformu üzerinde nüfuza sahip oldu mu?” diye sordu. Bezos daha sonra “Bu soruya benim cevabım muhtemelen hayır. Tesla için Twitter sansüründen ziyade Çin'deki durumu daha karmaşık. Ancak Musk bu karmaşıklıkların üstesinden gelebilecek biri” dedi.

Reuters'ın haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, Pekin'in Twitter'ı etkilemek için Tesla'yı kullanmaya çalışabileceğine dair spekülasyonların asılsız olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)