Japonya'da robotla maske-mesafe kontrolü

Japonya'da, Covid-19'a karşı maske ve mesafe tedbirlerinin uygulanmasını sağlayan bir robot geliştirildi. Bir dükkanda test edilen Robovie, maske takmayanları ve sosyal mesafeye uymayanları uyarabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bir dükkan, korona virüsüne karşı maske ve mesafe tedbirlerinin uygulanmasında bir robottan yardım alıyor. Robovie isimli robot, lazerle sosyal mesafeyi ölçüyor, müşterileri mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda uyarıyor.

Şu an için Cerezo Osaka isimli futbol kulübünün mağazasında denenen Robovie, Kyoto Gelişmiş Teknolojiler Enstitüsü tarafından geliştirildi. Robovie, dükkanın krokisinin sistemine yüklenmesinin ardından, dükkanda göreve başladı.

İnsanların hareketlerini gözlemlemek için kamera ve sensörler kullanan, mesafeyi de lazerle ölçen Robovie, maske takmayan ve kasa sırasında sosyal mesafeye uymayan müşterileri uyarabiliyor. Robovie'yi geliştiren ekip, insanların bu tür uyarıları bir robottan aldıklarında daha az utanacağına ve kurallara daha çok uyacağına inandıklarını söyledi. Robovie'nin ay sonuna dek test edileceği, sonrasında piyasaya sürülebileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)