Japonya'da deprem olursa otomatlar ücretsiz gıda verecek

Japonya'nın Ako şehrine büyük bir deprem ya da tayfun durumunda ücretsiz yiyecek ve içecek verecek iki otomat yerleştirildi. Otomatların tüm ülkeye yayılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya, depreme hazırlık önlemlerini artırma kararı aldı. Buna göre, büyük bir deprem ya da tayfun durumunda otomatlar ücretsiz yiyecek ve içecek verecek.

The Guardian'ın haberine göre, ülkenin batı kıyısındaki Ako şehrine halihazırda iki otomat yerleştirildi. Gelecek on yıllarda ülkenin iç kesimlerini ve güney batı kıyısını etkilemesi beklenen büyük bir depremden etkilenecek bölgelerden olan Ako'ya yerleştirilen iki otomat, yaklaşık 300 şişe ve kutu içecek ile gıda takviyesi de dahil 140 acil durum gıda ürünü içeriyor. Otomatlar, tahliye sığınağı olarak belirlenen binalara yakın bir bölgeye yerleştirildi. 

'TÜM ÜLKEYE YAYMAK İSTİYORUZ'

Mainichi Shimbun gazetesine göre, söz konusu otomatların, şiddetli bir yağış uyarısı ve 7 üzerinden 5 ve üzeri derecede bir depremin ardından tahliye kararı verilmesi durumunda kilitleri otomatik olarak açılacak ve içindeki yiyecek ve içecekler ücretsiz olarak verilecek. Bunun dışındaki zamanlarda otomatlardaki gıdalar parayla satılacak.

Otomatların üreticisi olan ve Ako şehrinde bir fabrikaları bulunan Earth Corp. adlı şirketin temsilcisi gazeteye yaptığı açıklamada, 'türünün ilk örneği' olduğunu söylediği otomatları Japonya'nın tamamına yaymak istediklerini söyledi. Temsilci, "Otomatları ülke genelinde kurmak istiyoruz. Stokların sakinlerimizin emniyet ve güvenliğini sağlamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)