Japonya'da Covid testleri otomattan alınabilecek

Japonya'nın başkenti Tokyo'da, salgınla mücadele kapsamında çeşitli noktalara kurulan otomat makinelerinde Covid-19 testlerinin satışı başladı. Her bir otomatta 60 testin bulunduğu, bir testin fiyatının ise yaklaşık 40 dolar olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın başkenti Tokyo'da, çeşitli noktalara kurulan otomat makinelerinde korona virüsü testlerinin satışı başladı. Günde yaklaşık 40 bin PCR testinin yapıldığı ülkede yetkililer, enfekte olma ihtimali yüksek olan ve semptomatik kişilere uygulanan testlerin yaygınlaştırılması için otomatların kullanıldığını aktardı.

Tokyo bölgesinde yedi makine kuran Laketown Takenoko Kulak, Burun ve Boğaz Kliniği direktörü Hideki Takemura, test kitleri satan otomatların kolaylık sağladığını aktardı. "PCR testleri olmadan teşhis mümkün değil ve erken teşhis ile erken izolasyon için daha fazlasını yapmamız gerektiğini hissettim" diyen Takemura, makinelerin yoğun rağbet gördüğünü aktardı.

Her bir otomatta 60 testin bulunduğu ve bir testin fiyatının 40 dolar (yaklaşık 300 TL) olduğu kaydedildi. Test kitleri yoluyla evlerinde tükürük örneği alan kişilerin, bu örnekleri daha sonra bir laboratuvara gönderdiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)