İzmir'de Onur Yürüyüşü: Tüm sokaklar ablukada, çok sayıda gözaltı

İzmir'de yapılmak istenen Onur Yürüyüşü'nü engelleyen polis çok sayıda kişiyi darp edilerek gözaltına aldı. Alsancak'ın bütün ara sokakları polis ablukası altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu - Uğurcan Boztaş

İZMİR - 21’inci Onur Haftası kapsamında İzmir'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ+'lar polis tarafından engellendi. 

LGBTİ+ örgütleri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan eski Leman Kültür önünde toplandı. Alanı ablukaya alan polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Öte yandan polis Alsancak'taki tüm ara sokakları ablukaya aldı.

AVUKATLAR DA GÖZALTINDA

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni tamamen yaya trafiğine kapatan polis, caddede bulunanları çembere alarak darp etti. Avukatlar ve gazeteciler de darp edilirken, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Gamze Şimşek'in de aralarında bulunduğu, 5 avukatın da gözaltında olduğu öğrenildi.

 

İZMİR BAROSU: GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

İzmir Barosu, polisin Onur Yürüyüşü'ne karşı tavrına tepki gösterdi. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Gamze Şimşek ve üç avukatın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hukuksuz bir şekilde, işkence yapılarak gözaltına alındığını vurgulayan İzmir Barosu'ndan yapılan açıklma şöyle: "Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında, İzmir'de düzenlenen Onur Yürüyüşüne polis güçleri müdahale etmiş olup gözaltılar devam etmektedir. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gamze Şimşek ve üç meslektaşımızın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaşımız, hukuksuz bir şekilde, işkence yapılarak gözaltına alınmıştır. İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, müdahale sırasında, hastane ve emniyet süreçlerinde meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yanındadır. Hiçbirini birbirinden ayırmadan, şart ve kayıt koymadan, "ama"sız ve fakat"sız, temel hak ve özgürlükleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Fotoğraf: Berfin Çırak