İYİ Partili Tatlıoğlu: Telekom'da 9 milyar doları söke söke aldınız mı?

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Söke söke alırlar" sözleri için Telekom’da Hariri Ailesi’nin götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul ihalesine girenlerin parasının ödenmeyeceği açıklaması üzerine uluslararası tahkimi işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "Söke söke alırlar" sözlerine tepki gösterdi.

TBMM'de yaptığı basın toplantısı düzenleyen Tatlıoğlu özetle şunları söyledi:

ZÜHTÜ ARSLAN’IN AÇIKLAMALARI: İçinde bulunduğumuz hafta, Partili Cumhurbaşkanlığı’nın üç yılını doldurduğu bir döneme işaret ediyor. Üç yılın muhasebesini yapmak gerekiyor. Üç yıl içerisinde ekonomi anlamında bir ‘neydi ne oldu’ aktarımını milletimize vermek gerekiyor. Ancak bugün yine partili Cumhurbaşkanlığı döneminin anlaşılması açısından öğle saatlerinde Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamaları da yargı cephesinde gerçekten Partili Cumhurbaşkanlığı’nın nereye geldiğini ve yargıyı hangi noktaya getirdiğinin açık bir göstergesi.

Sayın Zühtü Arslan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki; Türkiye’de demokratik hukuk devleti kalmamıştır. Yine Sayın Anayasa Mahkemesi’nin açıklamalarından anlıyoruz ki; yargı görevini yapmazsa mafya devreye girer. Ve dolayısıyla; bugün mafya siyasetçi ve iş alemi arasındaki ilişkilere baktığımızda mafya bir şekilde; yeni dönemde yargının bir şekilde adı olarak karşımıza çıkıyor. Yine Anayasa Mahkemesi’nin değeri başkanının açıklamalarından; yargıda FETÖ benzeri aklı, ahlakı ve hukuku dışlayan yeni bir yapılanmanın vurgusunu görüyoruz. Bunları kamuoyuyla paylaşmayı ve Türkiye’deki yargının en önemli ismi üzerinden değerlendirmek istiyoruz."

"TELEKOM’DA HARİRİ AİLESİ’NİN TÜRKİYE’DEN GÖTÜRDÜĞÜ YAKLAŞIK 9 MİLYAR DOLARI SÖKE SÖKE ALDINIZ MI?"

TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEKLERİN MİLLETİN HAKKINI ARAMASININ ÖNÜNÜ KESME GAYRETİ: Cumhurbaşkanı adeta ne yazık ki Düyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuştu. Anlaşılmıştır ki; Sayın Erdoğan kendilerinden sonra Türkiye’yi yönetenlerin ve Türkiye’yi yönetecek olanların milletin hakkını aramasının önünü kesme gayreti içerisindedir. Bu çok üzüntü vericidir ve çok manidardır. Elbette Türkiye’yi yarın Erdoğan sonrası yönetecek olanlar yolsuzlukla etiketlenmiş bütün ihaleleri bütün işlemleri gündeme getireceklerdir. Bunlar milletin verdiği yetkinin gereğidir ve milletin beklentileridir. Bugünlerden bunların önünü kesme gayreti ve bugünlerden milletin hakkının değil de birkaç saray müteahhidinin menfaatlerinin yanında olmayı yeğlemesi gerçekten düşündürücüdür.

Biz buradan Sayın Erdoğan’a soruyoruz; Sayın Erdoğan Telekom’da Hariri Ailesi’nin Türkiye’den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? Niçin almadınız? Sayın Erdoğan ABD’deki F-35’leri niçin söke söke almıyorsunuz veya bunun için ödenen 1 milyar 35 milyon doları? Türkiye’nin haklarını aramak yerine Türkiye’nin haklarını arayacaklara set çekme gayreti, yapamazsınız gayreti; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na değil, Türkiye’de herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bile uygun düşmemektedir. Emin olun ki, onları da alacağız, kayırmalı ihalelerle müteahhitlere aktarılanları da alacağız, mafya siyaset bağlamında usulsüz ihaleler bağlamında milletimizin cebinden, devletimizin kasasından çıkanları söke söke alacağız. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın. (ANKA)