İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağırailoğlu: HDP fezlekelerine 'evet' diyeceğiz

HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis'e gönderilen fezlekeler konusunda İYİ Parti'nin nasıl tavır alacağını Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağırailoğlu açıkladı: "Biz HDP’yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Fezlekelere 'evet diyeceğiz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk yayınına katıldı. Sunucu Ahmet Hakan'ın, HDP’li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin tutumlarının ne olacağı sorusuna cevap veren Ağıralioğlu, “Biz HDP’yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dillerini problemli görüyoruz. Dolayısıyla milletin meclisinde bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz” diye konuştu. 

Şair-yazar Ataol Behramoğlu, sosyal medya hesabından Akşener'e seslenerek, "Meral Hanım, sayın Akşener, tarihsel bir karar verme sürecindesiniz. HDP’in siyaset alanından çıkarılması o boşluğun PKK tarafından doldurulması demek olacaktır.? Bunu siz seçmeninize ve bütün ülkeye anlatabilirsiniz. Ülke sizden bu cesareti ve öngörüşü bekliyor" dedi.

(HABER MERKEZİ)