İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı görevden alındı

İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı, görevden alındı. Bakırcı, konuya ilişkin kendisine resmi bir tebligatta bulunulmadığını söyledi.

Bahadır Bakır
Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakır, dün görevden alındı. Bakırcı, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında kendisine resmi bir tebligat yapılmadığını belirterek, "Hakkımızda ferman vermişler, kalemimizi kırmışlar, İlçe Başkanlığı görevinden el çektirmişler" dedi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE İSTİFA ETTİ

Bakırcı, şu açıklamayı yaptı: “Dalaman ilçe kongresinde, Muğla Milletvekili Metin Ergun’un gösterdiği ismin karşısına aday çıkarak 68 oya karşılık 203 oyla seçimi kazanmıştık. Maalesef sonumuzu, bu seçim zaferiyle hazırlamış olduğumuzu öğrenmiş olduk. Seçim kazanmanın kıymetini seçim kazananlar çok iyi bilir. Bizlerde Dalaman’a layık olmak için yönetim kurulumuzla birlikte canla başla çalıştık. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde Muğla ilinde, Fethiye’den sonra en yüksek oy alan ilçe Dalaman’ı yapmanın haklı gururunu dahi yaşayamadık. Üzerimizdeki bitmek bilmeyen mobbingi sonlandıramadık. Sandıkla gelmiş olduğumuz görevi bir A4 kâğıdı ile bırakmamız istenmiştir. Kaldı ki A 4 kağıdında ne yazdığını tam olarak da görmüş değilim. Tarafıma yapılmış resmi bir tebligat ya da bildirim de bulunmamaktadır. Görevden el çektirilmemizle; üyelerin, delegelerin iradesine ve demokrasimize gölge düşmüş hatta pranga vurulmuştur.

İYİ Parti’nin Dalaman Belediye Başkanlığı’nı kazanması istenmemektedir. Hedefinde belediye kazanmak gibi bir anlayışın olmadığı bu yaklaşım, milletimizin takdirine bırakılmıştır."

Bakırcı’nın görevden alınması kararını kınayan yönetim kurulu üyeleri de istifa dilekçelerini il başkanlığına sundu. Dilekçe de ise şu ifadeler kullanıldı: “Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı’nın geçerli hiçbir gerekçe gösterilmeden Muğla Milletvekili Metin Ergun’un şahsi girişimleri ile anti demokratik bir şekilde görevden alınmasını kabul edilemez bulmaktayız. İYİ Parti il yönetimi ve diğer sorumluların bu keyfi uygulama kararını kınıyoruz. Bu nedenle, Dalaman yönetim kurulu üyeliğinden ve İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyoruz.”