İsveç Dışişleri Bakanı: Kuran’a yapılan saygısızlığın tekrarlanmaması için çalışıyoruz

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile görüşen Tobias Billström, “Kuran’a yapılan saygısızlığın tekrarlanmaması için çalışıyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kuran yakma eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Billström, ülkesinin bu tür eylemlerin yenilenmemesi için kanunu değiştirmeye çalıştığını belirtti. 

AA'nın aktardığına göre İsveçli bakan Billström görüşmede, ülkesinin hükümetinin bu tür davranışları engelleme yeteneğini sınırlayan anayasal kısıtlamaların varlığına dikkati çekerek, ülkesinin 'aşağılık' olarak nitelendirdiği bu eylemlere yönelik derin üzüntüsünü ve olayı net bir şekilde reddettiğini söyledi ve “Kuran’a yapılan saygısızlığın tekrarlanmaması için çalışıyoruz" dedi. 

Cezayir’de pazartesi günü, Kuran yakma eylemleri nedeniyle İsveç ile Danimarka’nın Cezayir’deki diplomatik misyon temsilcileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak protesto notası verilmişti. Danimarka'daki ırkçı Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler) isimli grubun üyeleri pazartesi günü önce İran'ın, daha sonra da Irak'ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kuran yakmıştı. (DIŞ HABERLER)