İstinaf: Sözcü'ye verilen cezalar hukuka uygun

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, Sözcü gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik 8 kişiye verilen hapis cezalarını ve beraat kararlarını hukuka uygun buldu. Gazete avukatı İsmail Yılmaz kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü yazarları ve yöneticileri 27 Aralık 2019'da “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 6 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Gazete avukatları, mahkumiyet kararlarının kaldırılması ve beraat kararı verilmesi için İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

İstinaf bugünkü kararında, cezaların hukuka uygun olduğuna hükmetti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararları onadı, dosya Yargıtay’a gönderilecek.

AVUKAT YILMAZ: RED KARARLARI HUKUKA AYKIRI

Kararı değerlendiren Sözcü'nün avukatı İsmail Yılmaz, istinaf başvurusunun reddilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Dava dosyasında yeteri kadar delil olmadığını belirten Yılmaz, cezayı "mantık, akıl ve hukuk kurallarıyla bağdaşmamaktadır” diyerek yorumladı.

NE KADAR CEZA VERİLMİŞTİ?

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, gazete çalışanları ve yazarları şu cezaları vermişti: 

Sözcü yazarı Emin Çölaşan: 3 yıl 6 ay 15 gün
Sözcü yazarı Necati Doğru: 3 yıl 6 ay 15 gün
Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz: 3 yıl 4 ay
Sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin: 3 yıl 4 ay
Sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı: 1 yıl 13 ay
Sözcü gazetesinin muhabiri Gökmen Ulu: 1 yıl 13 ay
Sözcü gazetesinin muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli: 1 yıl 13 ay 

(HABER MERKEZİ) 

Etiketler Sözcü gazetesi