İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin eylemine polis engeli: 1 öğrenci yaralandı

İstanbul Üniversitesi kampüsünün ziyaretçilere açılmasını protesto eden öğrencilere izin verilmedi. Polislerin darp ettiği 1 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: ANKA Haber Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi’nin tarihi Beyazıt Kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerinin kapılarını ziyaretçilere açılmasına karşı öğrenciler bugün de eylem yaptı. Polisin müdahalesi sonucu 1 öğrenci, yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, rektörlüğün aldığı kararla İstanbul Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerin kapılarını ziyaretçilere açılmasına karşı öğrencilerin dün Beyazıt Meydanı'nda başlattığı direniş, bugün de sürdü. Fakülteler arası geçiş yasağını ve Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ı protesto eden öğrencilerin eylemine polisler izin vermedi.

Öğrencilerin ana kapıdan içeriye giriş yapması da engellendi. Çevik kuvvet polisleri, kalkanlarla kapı önünden öğrencileri uzaklaştırdı. Şiddete maruz kalan bir öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrenci arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Öğrenciler, eylem boyunca sık sık “Kayyum dışarı, öğrenciler içeri”,  “Beyazıt, faşizme mezar olacak” ve “YÖK, medya, polis, bu abluka dağıtılacak” sloganları attı.

Gerçek Gündem'den Egemen Israr'ın haberine göre, üniversitenin güvenlik müdürünün bir öğrencinin kimlik kartını zorla aldığı iddia edildi.

(HABER MERKEZİ)