İBB Başkan adayı Taylan Yıldız, İstanbul Üniversitesi'nde derse girdi: Akıllara ziyan bir durum

İstanbul Üniversitesi kampüslerinin herkese açık olmasına tepki gösteren İBB Başkan adayı Taylan Yıldız, "Elimi kolumu sallaya sallaya girdim. Bu ne saçmalık?" dedi.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi, kampüslerini dışarıdan ziyaretçilere de açtı. Öğrenci olmayanların kampüslere girişi güvenlik sorunu yaratabileceği eleştirilerine yol açtı. Bazı kişilerin derslere girmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Uygulamayı eleştiren Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Taylan Yıldız da kampüse girdi.

Sosyal medya hesabından amfideki videosunu paylaşan Yıldız, "Merhaba arkadaşlar, inanmayacaksınız şu an İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde anayasa hukuku dersine girdik. Elimi kolumu sallaya sallaya girdim. Ben girdiysem herkes girebilir. Bu ne saçmalık? Akıllara ziyan bir durum" dedi.

Yıldız, paylaşımında "İstanbul Üniversitesi'nde hiçbir engele takılmadan önce kampüse sonra da derse girdim. Benim gibi üniversitesi kapısından geçen herkes de derslere girebiliyor. Ne durduran var ne bir şey. Böyle kepazelik olmaz. Böyle büyük bir güvenlik sorunu kabul edilemez. Konunun gündeme gelmesi için tüm İBB başkan adaylarını, benim gibi İstanbul Üniversitesi'ne gelerek bu durumu protesto etmeye davet ediyorum" ifadelerine de yer verdi.

(HABER MERKEZİ)