İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale 'Beni Sevenler Listesi'nin oldu

40. İstanbul Film Festivali ödülleri bu akşam düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. En iyi filme verilen Altın Lale’nin sahibi Beni Sevenler Listesi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 40. İstanbul Film Festivali’nin kapanış töreni, 14 Temmuz Çarşamba gecesi Hilton İstanbul Bosphorus’ta yapıldı. Sinema Onur Ödülleri ile başlayan gecede onur ödüllerinden ilkini “jet rejisör” lakaplı yönetmen Çetin İnanç aldı. Sinema Onur Ödülü ise Belkıs Özener’e takdim edildi. Daha sonra, Suna Selen’e ve Salih Güney’e de festivalin Onur Ödülleri sunuldu.

Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri’nin kazananları da açıklandı.

EN İYİ FİLM EMRE ERDOĞDU İMZASI TAŞIYOR

40. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde Emre Erdoğdu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği, aynı zamanda Halil Babür’e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de kazandıran Beni Sevenler Listesi en iyi film seçilerek Altın Lale’nin yılki sahibi oldu. Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi toplamda 3 ödül kazansa da Altın Lale’nin sahibi olamadı. Gecenin öne çıkan bir diğer yapımı ise Çağıl Bocut’un Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü de dâhil olmak üzere geceden 3 ödülle ayrılan ilk uzun metrajlı filmi Sardunya oldu.

40. İstanbul Film Festivali’nde dağıtılan ödülleri tamamı ise şöyle:

Altın Lale En İyi Film: Beni Sevenler Listesi – Yön: Emre Erdoğdu

Jüri Özel Ödülü: Sen Ben Lenin – Yön: Tufan Taştan

En İyi Yönetmen: Çatlak – Fikret Reyhan

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Dirlik Düzenlik & Sardunya – Asiye Dinçsoy & İlayda Elif Elhih

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Beni Sevenler Listesi – Halil Babür

En İyi Senaryo Ödülü: Çatlak  – Fikret Reyhan

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü: Sardunya – Yön: Çağıl Bocut

FIPRESCI Ödülü: Çatlak  – Fikret Reyhan

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Sardunya – Orçun Özkılınç

En İyi Kurgu Ödülü: Cemil Şov – Evren Luş

En İyi Özgün Müzik Ödülü: Av – Deniz Cuylan & Brian Bender