İstanbul Boğazı'nda gemi arızası

İstanbul Boğazı Yeniköy Dönüşü'nde Panama bayraklı bir gemi makine arızası yaptı. 90 metrelik River Elbe isimli kuru yük gemisi kılavuz kaptan eşliğinde, Ahırkapı demir bölgesine hareket etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nda Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi arıza sonrası demir attı. 90 metrelik gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma-8 ve Kıyı Emniyeti-5 botu ile müdahale edildi. Makine arızası yapan gemiye kılavuz kaptan da çıkartıldı. Gemi Trafik Hizmetleri koordinasyonunda Kurtarma-8 römorkörü ve kılavuz kaptan eşliğinde, Ahırkapı demir bölgesine hareket ettirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.45 sıralarında Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi İstanbul Boğazı Yeniköy Dönüşü'nde makine arızası nedeniyle acil olarak demirlemiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı unsurları ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş ve yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığı tespit edilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)