İstanbul Boğazı'nda bulunan eski tip mayın imha edildi

İstanbul'da boğazda mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bakan Akar, "Eski tip mayın etkisiz hale getirildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde yabancı cisim hareketliliği yaşanıyor. Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Eski tip olduğu tespit edilen mayın etkisiz hale getirildi" dedi.

BALIK TUTMAYA YASAKLANDI

Yaşananların sonrasında Bulgaristan sınırı ile Kandıra Kefken arasında, gün batımından gün doğumuna kadar ticari ve amatör balık tutmak yasaklandı.

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Deniz yüzeyindeki cismin incelendiği kaydedildi. Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı operasyonda bir ay geride kalırken, Ukrayna'nın Odessa'dan Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklediği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti. 

Sarıyer’deki Türkeli Demirleme Sahası’nda balıkçıların fark ettiği cisim için Sahil Güvenlik ekipleri önlem aldı. Boğaz’ı kullanan gemilerin kıyıya yaklaşık 2 km. uzaklıkta olan mayının uzağından geçmesi sağlanıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da geçen haftalarda bölgeden geçen gemilerin mayınlara karşı dikkatli olmasını belirten bir NAVTEX yayınlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul boğaz mayın