İsrailli rehinelerin aileleri Natanyahu'nun ofisine yürüyor: 'Gücümüz kalmadı'

Tel Aviv'den 55 kilometre uzaklıktaki Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'ne doğru yürüyüş başlatan ailelerin arasında yer alan bir anne, Netanyahu harekete geçmesini talep ediyorum" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun 39 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin aileleri ve destekçileri, esir takası talebiyle Tel Aviv’den Batı Kudüs’e yürüyüşe başladı. Esir aileleri ve onlara destek veren İsrailliler, Tel Aviv'de “Rehine Meydanı” adını verdikleri alandan, yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'ne doğru yürüyüşe geçti.

'GENİŞ ÇAPLI ANLAŞMA' TALEBİ

Yola çıkmadan önce Tel Aviv’de basın açıklaması yapan aileler, İsrailli hükümet yetkililerinin kendileriyle konuşmasını ve esirler için neden anlaşmaya varılamadığı konusunda yüzleşme talep etti. Aileler, “tüm esirleri kapsayan geniş çaplı esir takası anlaşması talep ettiklerini” vurguladı.

İsrail’in 39 gündür aralıksız bombardımana tuttuğu Gazze’deki yakınları için “zamanın giderek dolduğunu" aktaran aileler, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan ve Savaş Kabinesi’nden cevap beklediklerini duyurdu. Esir annelerinden biri, yaptığı konuşmada, “Binyamin Netanyahu ve kabinenin bize yanıt vermesini ve harekete geçmesini talep ediyorum. Gücümüz kalmadı" dedi.

'KARAR VERİCİLERDEN CEVAP İSTİYORUZ'

Ailesinden 7 kişi Gazze’de esir tutulan bir diğer İsrailli de “Bütün İsrail halkını, belediye başkanlarını, Meclis üyelerini ve gençlik gruplarını bizimle birlikte yürümeye çağırıyorum. Karar vericilerden ailelerimizin neden hala Gazze'de olduğuna dair bir cevap istiyoruz” diye konuştu. Esir aileleri ve onlara destek veren İsrailli grup ayrıca esirlerin fotoğraflarının yer aldığı “Onları hemen eve getirin” yazılı dövizler taşıdı. (DIŞ HABERLER)