İsrail'den 'Mısır' açıklaması: 'Kızıldeniz bölgesinde hava tehdidi tespit edildi'

Mısır basını Nuveyba'ya 'tanımlanamayan bir cismin' düştüğünü aktardı. Mısır Taba'da 6 kişinin yaralandığı olayı İHA düşmesi olarak açıklarken, İsrail 'bir hava tehdidinin tespit edildiğini' bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, bugün erken saatlerde Mısır'ın Taba kasabasında bir yerleşim yerine isabet eden füzeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajanının aktardığına göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Kızıldeniz bölgesinde bir 'hava tehdidi' tespit edildiğini belirterek bunun Mısır'da yerleşim yerine atılan füzeyle bağlantılı olduğunu bildirdi. "Son saatlerde Kızıldeniz bölgesinde bir hava tehdidi tespit edildi" diyen Ordu Sözcüsü Hagari, "Savaş helikopterleri bu tehdide yanıt vermek için çabaladı; konu şu anda soruşturuluyor" ifadelerini kullandı. 

'SALDIRI BU TEHDİTTEN KAYNAKLANDI'

Hagari, brifinginde, "Anladığımız kadarıyla, Mısır'da meydana gelen saldırı bu tehditten kaynaklandı" diye konuştu. Hagari, "İsrail, Mısır ve Birleşik Devletler ile birlikte çalışacak ve Kızıldeniz bölgesinden gelen tehditlere karşı bölgesel savunmaları güçlendirecek" dedi.

MISIR: İHA HASTANE BİNASI YAKINLARINDA DÜŞTÜ

Mısır Ordu Sözcüsü, bir açıklama yaparak, tanımlanamayan bir insansız hava aracının, Taba'daki hastane binası yakınlarında düştüğünü, 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

REUTERS: NUVEYBA'YA DA 'TANIMLANAMAYAN CİSİM' DÜŞTÜ

Öte yandan, Reuters'a konuşan iki Mısırlı güvenlik kaynağı, Mısır'ın Kızıldeniz'deki Nuveyba kasabasına da roket düştüğünü, yetkililerin konuyla ilgili halen bilgi topladığını aktardı. Kaynaklar, roketin kasabanın çöllük bir bölgesine düştüğünü belirtti.

Bir görgü tanığı da güçlü bir patlama sesi duyduğunu ve uzaktan toz bulutları gördüğünü anlatırken, Mısır'ın Al Qahera News haber sitesi de Nıveyba Elektrik Santrali yakınlarına 'tanımlanamayan bir cismin' düştüğünü aktardı. (DIŞ HABERLER)