Mısır’da yerleşim yerine füze düştü: En az 6 yaralı

Gazze Şeridi’ne 220 kilometre uzaklıktaki Mısır kasabası Taba’ya füze isabet etti, olayda en az altı kişinin yaralandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır’ın İsrail sınırına yakın Taba kasabasında Taba hastanesinin yönetimine tahsis edilen konuta füze isabet etmesi sonucu en az altı kişinin yaralandığı açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, 27 Ekim Cuma erken saatlerde Gazze Şeridi’ne yaklaşık 220 kilometre mesafede bulunan yerleşim yerine isabet eden füzeyle ilgili konuşan bir görgü tanığı, bir patlama sesi duyduğunu ve duman yükseldiğini gördüğünü söyledi. Reuters füzenin kaynağını tespit edemediğini bildirirken, henüz olayı üstlenen olmadı. 

İSRAİL: OLAYDAN HABERDARIZ

Mısır basınına yansıyan haberlerde de olay yerine güvenlik güçlerinin sevk edildiği, füzenin nereden atıldığının henüz bilinmediği, olaya dair gerekli soruşturmaların başlatıldığı belirtildi. Olaya ilişkin Mısır makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise ordunun ‘sınırları dışındaki güvenlik olayından haberdar olunduğu’ bilgisi paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)