İsrail'den Biden'a: ABD'nin bir parçası değiliz

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, ABD Başkanı Biden'ın İsrail'in politika ve eylemlerine ilişkin açıklamasına yanıt vererek, "İsrail ABD'nin bir parçası değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'nın CNN'e verdiği demeçte İsrail'le ilgili sözlerine yanıt verdi. Ben-Gvir, Biden'ın kendisi ve İsrail hükümetine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "İsrail ABD'nin bir parçası değil" dedi.

'NASIL AŞIRILIK YANLISI OLABİLİRİM?'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Biden'ın, "Batı Şeria'nın her yerinde yerleşim birimi olmasını isteyen İsrailli bakanların sorunun bir parçası olduğu ve Ben Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in en aşırılık yanlısı bakanlar olduğu" şeklindeki ifadelerine sosyal medya hesabından karşılık veren aşırı sağcı bakan, "Tam olarak nasıl aşırılık yanlısı olabilirim? İsrail vatandaşlarına kendilerini savunmaları için silah dağıtarak mı? Asker ve polislerimize tam destek vererek mi?" ifadelerini kullandı.

'İsrail devletini sevme konusunda aşırı olduklarını' söyleyen Ben-Gvir, Biden'a Kudüs ve El-Halil'i ziyaret etme çağrısı yaptı. Ben-Gvir, "İsrail ABD'nin bir parçası değil" dedi.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Temmuz Pazar günü CNN International'dan Fareed Zakaria'ya verdiği röportajda, "Şu an Batı Şeria, tamamen İsrail'in sorunu değil ama onlar ve özellikle kabinede 'İstediğimiz yere yerleşiriz, onların burada olmaya hakları yok' diyen kişiler sorunun bir parçası" ifadelerini kullanmıştı. Biden ayrıca Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözümün doğru yol olduğunu inandığını vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER)