İsrail güçlerinden Nablus'a baskın: 2 ölü, 1 yaralı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki Nablus kentinde düzenlediği baskında iki Filistinli öldürüldü, bir Filistinli yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un Eski Şehir bölgesine düzenlediği baskında iki Filistinli yaşamını yitirdi, bir Filistinli yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın görgü tanıklarından alınan bilgiye dayandırdığı haberine göre, İsrail güçleri Nablus'un Eski Şehir bölgesine baskın düzenleyerek bir evi ablukaya aldı. Bunun üzerine İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı. İsrailli takviye kuvvetlerin de Kudüs Caddesi'nden kente girerek Eski Şehir bölgesine doğru ilerlediği aktarıldı.

'İSRAİL POLİSİNE SALDIRI' İDDİASI

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, baskında iki Filistinlinin öldüğü, sırtına ve ayağına gerçek mermi isabet eden bir yaralının da hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu da bir açıklama yaparak baskını doğruladı. Ordudan yapılan açıklamada, baskında hayatını kaybeden iki Filistinlinin 'bu hafta polise yönelik silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler' olduğu iddia edildi. Açıklamada, "Yaşanan çatışmanın ardından iki terörist de öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Cenin kentine 3 Temmuz'da başlattığı ve yaklaşık 48 saat sürdürdüğü saldırılar, bölgede büyük yıkıma yol açmıştı. Saldırılarda dördü çocuk 12 Filistinli hayatını kaybetmiş, 20’si ağır olmak üzere yaklaşık 120 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)