İsrail'de araç kalabalığın arasına daldı: 8 yaralı

İsrailli bir polis sözcüsü, bir sürücünün Tel Aviv'de aracıyla kalabalığın arasına daldığını, olayda sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail polisi, Tel Aviv kentinde bir kişinin bıçaklı bir saldırı düzenledikten sonra aracıyla kalabalığın arasına daldığını, olayda sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Tel Aviv'de yaşanan olayı 'terörizm' olarak nitelendiren polis sözcüsü, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, sürücünün olay yerindeki bir sivil tarafından 'etkisiz hale getirildiğini' söyledi. Açıklamaya göre, olay yerinde bulunan sağlık görevlisi şüphelinin vurularak öldürüldüğünü aktardı.

Polis, saldırganın işgal altındaki Batı Şeria'dan bir Filistinli olduğu ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Hamas da bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendi. Hamas açıklamasında, olayın İsrail'in Cenin'deki saldırıları karşısında bir 'öz savunma eylemi' olduğu ifade edildi. 

CENİN'E SALDIRILARDA ÖLÜ SAYISI 10'A YÜKSELDİ

İsrail ordusu, 3 Temmuz gecesi işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde bulunan Cenin Mülteci Kampı’na baskın ve hava saldırıları düzenlemişti. Saldırıların ikinci gününde, yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 10’a yükselirken, 20’si ağır yaklaşık 100 kişi yaralandı.

İsrail’in çok sayıda asker, zırhlı araç, buldozerler ve insansız hava araçlarıyla kuşatmasını sürdürdüğü bölgeden sık sık patlama sesleri gelirken, İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ordu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak), Cenin ve Cenin Mülteci Kampı'ndaki askeri faaliyetine devam ettiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)