İsrail: Hamas liderlerini nerede olurlarsa olsunlar ortadan kaldıracağız

İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet'in başkanı Bar, kabinenin kendileri için bir hedef belirlediğini, Türkiye ve Katar'da dahil nerede olurlarsa olsun Hamas liderlerinin peşine düşeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in iç istihbarat örgütü Şin Bet Başkanı Ronen Bar, Lübnan, Türkiye ve Katar'da dahil olmak üzere Hamas liderlerinin 'peşini bırakmayacaklarını' söyledi. İsrail devlet yayın organı Kan'ın yayınladığı ses kaydında, Bar, 'kabinenin kendileri için böyle bir hedef belirlediğini' ve 'yıllar da sürse bunu yapacaklarını' söyledi.

The Times of Israel'in aktardığına göre, Şin Bet Başkanı Bar, "Kabine bizim için bir hedef belirledi; (bu hedef) Hamas'ı ortadan kaldırmak. Biz de bunu yapmaya kararlıyız. Bu, bizim Münih'imiz" dedi. Bar, bu açıklamasıyla, 1972'deki Münih Olimpiyatları'nda saldırı düzenleyen kişileri öldürmek için yıllarca devam eden operasyonlara işaret etti. 

'HER YERDE, LÜBNAN'DA, TÜRKİYE'DE, KATAR'DA...'

Bar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yerde; Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da, Türkiye'de, Katar'daki herkesi... Bu, birkaç yıl alacak ama bunu yapmak için orada olacağız."

İstihbarat birimlerinin 7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın düzenlediği saldırı öncesinde başarısız olduğunu kabul eden Bar, Şin Bet'in 'şu anda yukarı doğru bir trend' sergilediğini, halihazırda başarısızlıklarından ders çıkardığını ve bunları operasyonlarına dahil ettiğini anlattı. İsrail'e yönelik tehditlerin son bir yıl içinde 'eşi benzeri görülmemiş' bir boyutta olduğunu savunan Şin Bet Başkanı Ronen Bar, bu tehditlerin çoğunun kamuoyu tarafından bilinmediğini söyledi. 

FT: İSRAİL 3 HAMAS LİDERİNİ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYOR

Gazze’de geçici ateşkesin 1 Aralık Cuma sabahı itibarıyla sona ermesinin ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını 2024 yılında da sürdürmeyi planladığı ve Hamas’ın önde gelen üç ismini öldürmeyi amaçladığı iddiası İngiltere basınına da yansımıştı.

The Financial Times (FT) gazetesinin haberine göre, İsrail, Hamas’a karşı savaşını bir yıl ya da daha uzun bir süre sürdürmeyi, Gazze’ye yönelik en yoğun kara harekatını ise gelecek yılın başında düzenlemeyi planlıyor. Birden fazla aşamadan oluşan plana göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde konuşlu İsrail güçleri, saldırı ve harekatını daha önce ‘güvenli’ olduğunu savunduğu güneye de taşıyacak. Buna göre, İsrail’in bir amacı da Hamas liderleri Yahya Sinwar, Mohammed Deif ve Marwan Issa’yı öldürmek olacak.

ABD'nin The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de İsrail'in Türkiye'de olduğunu ileri sürdüğü isimler dahil Hamas liderlerine suikast düzenlemeyi planladığını aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İsrail Hamas