İsrail güçlerinden Batı Şeria'da baskın ve saldırılar: En az 12 ölü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin kentine yönelik 2,5 gün süren baskın ve saldırılarında en az 12 kişi öldü. İsrail ordusu, camide video çeken askerlerle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine yönelik baskın ve saldırılarının ardından 2,5 gün sonra bölgeden çekildiği açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in baskın ve saldırılarında en az 12 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgede yaşayanlar da 14 Aralık Perşembe öğleden sonra itibarıyla İsrail askeri araçlarının Cenin'den ayrıldığını teyit etti. 

The New York Times gazetesinin aktardığına göre, Filistinli Esirler Kulübü isimli kâr gütmeyen kuruluş, İsrail güçlerinin baskınlarından 100'den fazla Filistinlinin de gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar sırasında yedi İsrail askeri hafif yaralandı. 

İSRAİL GÜÇLERİNDEN ARACA ROKET SALDIRISI

Öte yandan, İsrail ordusunun bugün de Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir aracı roketle vurduğu açıklandı. Anadolu Ajansı muhabirine konuşan görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait keşif uçağının Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Balata Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait bir aracı roketle hedef aldığını söyledi. Keşif uçağından araca iki roket atıldığı, ilk roketin ıskalamasının ardından aracın içindekilerin ikinci roket isabet etmeden kaçtıkları aktarıldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde ise İsrail ordusuna ait insansız hava aracının (İHA) Balata Mülteci Kampı'ndaki Amman Caddesi'nde içinde üç gencin bulunduğu Filistinlilere ait bir aracı hedef aldığı bilgisi paylaşıldı.

IDF'DEN 'CAMİDE VİDEO' AÇIKLAMASI: DEĞERLERİMİZE TAMAMEN AYKIRI

Öte yandan, Batı Şeria'da bir camide çekilen ve bir İsrail askerinin bir caminin hoparlöründen İbranice dua ettiğini gösteren görüntülere ilişkin İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) açıklama yapıldı. IDF'nin sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "IDF'nin Cenin'de bir cami yakınlarındaki operasyonel faaliyeti sırasında, askerler, IDF'nin dini yapılar içinde davranışa ilişkin kurallarına aykırı hareket etmiştir. Videoların alınmasının ve komutanlar tarafından olayla ilgili yapılan ön incelemenin ardındanaskerler, derhal operasyonel faaliyetten uzaklaştırılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Askerlerin videodaki davranışı, ciddidir ve IDF değerlerine tamamen aykırıdır. Askerler uygun şekilde disipline edilecektir." (DIŞ HABELRLER)