İsrail, Batı Şeria'ya baskınında 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın farklı noktalarına düzenlediği baskınlarda beş Filistinliyi öldürdüğü, iki Filistinliyi gözaltına aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları havadan ve karadan devam ederken, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da beş Filistinliyi daha öldürdüğü açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, 8 Aralık Cuma günü bir açıklama yaparak, Batı Şeria'daki Tubas kasabasına yakın bir bölgede gerçekleştirilen baskın sırasında 5 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü ise söz konusu haberi kontrol ettiklerini bildirdi. 

BASKINLARDA İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, İsrail güçlerinin geceden sabaha işgal altındaki Batı Şeria'da çeşitli adreslere baskın yaparak iki Filistinliyi gözaltına aldığı açıklandı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri gece ve sabah erken saatlerde Ramallah, Beytüllahim, El-Bire, Kalkilya, Nablus, El-Halil ve Cenin'de baskınlar düzenledi.

Askerler, bu kentlerde bazı ev ve dükkanlara girerek arama yaptı. Beytüllahim'de Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkan Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat ile Baha Mahmud El-Aruc'un evlerine baskın düzenleyen İsrail askerleri, söz konusu iki Filistinliyi gözaltına aldı.

Ramallah kentinde İsrail güçlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle çok sayıda Filistinli boğulma tehlikesi yaşadı. İsrail güçleri El-Halil'in bazı bölgelerinde Filistinlilerin araçlarını alıkoyarak arama yapıldı. (DIŞ HABERLER)