İsrail güçleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü: 'Evdeki parayı da aldılar'

İsrail güçlerinin ev baskınında öldürdüğü 26 yaşındaki Amr'ın babası, baskında evlerinin tahrip edildiğini, İsrail güçlerinin giderken de iki araca el koyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde düzenlediği ev baskınında 26 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdüğü açıklandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri, El Halil kentinin Dora beldesinden Sari Yusuf Abdulkadir Amr'ın evine baskın düzenledi. Amr, İsrail askerlerinin baskın sırasında açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

'İKİ ARACA DA EL KOYDULAR'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Baba Yusuf Amr, İsrail askerlerinin evin içinde oğluna ateş açtıklarını, kan kaybeden ağır yaralı oğluna kimsenin müdahale etmesine de izin vermediklerini belirtti. Baba Amr, İsrail güçlerinin ayrıca evde bulunan 400 bin şekel (yaklaşık 108 bin dolar) nakit para ve çekleri de alıp gittiklerini kaydetti.

Kardeşi Suheyb ile Sari'nin yaralı şekilde gözaltına alınıp götürüldüğünü aktaran baba, İsrail güçlerinin baskında evi tahrip ettiklerini, giderken de iki araca el koyduklarını söyledi.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırısının ardından İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 272 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)