İsrail güçleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli noktalarına düzenlediği baskınlarda beş Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ordusu, bir askerinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları havadan ve karadan devam ederken, İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskın ve saldırılarda beş Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, 2 Ocak Salı günü 'Filistinli militanlar ile yaşanan çatışmalarda' askerlerin beş Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, düzenlenen 'terörle mücadele operasyonunda, Azzun köyündeki bir evden askerlere ateş açan dört silahlı kişinin öldürüldüğü, bir İsrail askerinin de çatışmada yaralandığı' kaydedildi. Ordu, Kalkilya'da da askerlerin 'silahlara el koymak için düzenlediği bir baskında kendilerine ateş açan bir kişiyi' öldürdüğünü belirtti. 

İSRAİL ASKERLERİ, BULDOZERLERLE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA, konuya ilişkin haberinde, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki çeşitli kentlere, kasabalara ve mülteci kamplarına baskın düzenlediğini, Azun'daki baskınlarda dört Filistinliyi öldürdüğünü aktarmıştı. Anadolu Ajansı'na konuşan yerel kaynaklar da baskına tepki gösteren Filistinli grupların İsrail güçlerine el yapımı bomba attığını, İsrail güçlerinin ise bir binada Filistinlileri kuşattığını, binada ablukaya alınanlar arasında yaralananlar ve gözaltına alınanlar olduğunu ifade etmişti.

Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde de İsrail ordusunun Kalkilya'da yaralı bir Filistinliyi yerlerde sürüklediği görüldü. İsrail askerlerinin buldozerlerle Cenin kentine ve Cenin Mülteci Kampı'na da baskın düzenlediği ve kentteki altyapıyı tahrip ettiği aktarıldı. Filistinlilere ait çok sayıda eve baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. Çıkan olaylarda mülteci kampında yaralanan bir Filistinli kentteki İbni Sina Hastanesi'ne nakledildi. (DIŞ HABERLER)