İsrail güçleri, Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El-Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskın ve saldırıda ikisi çocuk dört Filistinli öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir mülteci kampına düzenlediği baskın ve saldırıda dört Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail güçleri, Ürdün Vadisi'nin kuzeyinde, Batı Şeria'daki Tubas kenti yakınlarında yer alan El-Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskın ve saldırıda 17 yaşındaki Rashed Habib al-Aydi'nin göğsünden vurularak öldürüldüğü belirtildi. İsrail güçlerinin saldırısında 17 yaşındaki Filistinli Mohammad Samir Milhem, 24 yaşındaki erkek kardeşi Hikmat ve 20 yaşındaki Yazan Khatib'in de başlarından vurularak öldürüldüğü açıklandı. 

'İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI'

WAFA'ya konuşan kaynaklar, İsrail askerlerinin baskınının çatışmaları beraberinde getirdiğini, bu esnada askerlerin de Filistinli gençlere ateş açtığını anlattı. Anadolu Ajansı da konuya ilişkin haberinde, görgü tanıklarının İsrail ordusunun baskın düzenlediği kampta askerler ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışma çıktığını, ordunun kampı kuşatma altına aldığını ve farklı noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiğini anlattığını aktardı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı yerleşimcilerin saldırılarında en az 297 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)