İsrail güçleri, Batı Şeria'da 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Akbet Cebr kampına düzenlediği baskında 16 ve 25 yaşındaki iki Filistinliyi öldürdü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Akbet Cebr kampına baskın düzenleyerek aralarında bir çocuğun da olduğu iki Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Filistinli militanları' gözaltına almak için operasyon düzenledikleri kampta üzerlerine ateş açılması sonucu ateşe karşılık verdiklerini iddia etti. 

16 VE 25 YAŞINDA İKİ FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 ve 25 yaşındaki iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Reuters'a konuşan Batı Şerialılar, baskının bir saatten az sürdüğü bilgisini paylaştı. Anadolu Ajansı, öldürülen Filistinlilerin isimlerinin Muhammed Ribhi Nucum ve Kusay Ömer el-Velci olduğunu aktardı. İsrail askerlerinin Akbet Cebr Kampı'na baskını sırasında Muhammed Nasır Ebu el-Asel adlı bir Filistinliyi evinde tutukladığı ifade edildi.

Baskın ve can kayıplarının ardından açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı, olayı kınayarak, İsrail'i Filistin, Ürdün ve Mısır liderlerinin yaklaşık 10 yıldır durma noktasına gelen barış görüşmelerini yeniden canlandırma olasılığını görüşmek üzere yaptığı toplantının altını oymakla suçladı. (DIŞ HABERLER)