İsrail, Filistinli mahkumlara toplu transfer uygulamalarını hızlandırdı

Filistin yönetimine bağlı kurumların açıklamasında, , 'İsrail Hapishaneler İdaresi'nin cezaevlerinde tutulan mahkumların toplu transfer operasyonlarını artırmayı sürdürdüğü' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Hapishaneler İdaresi'nin aralarında Mahkum Hareketi liderlerinin de olduğu mahkumların toplu olarak farklı yerlere transfer edilme işlemlerini artırdığı belirtildi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin hükümetine bağlı resmi bir kurum olan Esirler Cemiyeti ve sivil toplum örgütü olan Esirler Kulübü'nden yapılan açıklamada, "İsrail Hapishaneler İdaresi'nin cezaevlerinde tutulan mahkumların toplu transfer operasyonlarını artırmayı sürdürdüğü" kaydedildi.

Transferler sırasında taciz işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, çeşitli tacizlere maruz kalanlar arasında, hayatının 44 yılını hapishanede geçirmiş olan Filistinli Nail el-Bergusi'nin (66) de olduğu belirtildi. Açıklamada, 34 yılı aralıksız olmak üzere toplam 44 yıl hapis yatan Bergusi'nin nakil sırasında darp edildiği aktarıldı.

Her iki kurum tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim'den sonra Filistinli mahkumların hapishanedeki bölümler arası, farklı hapishanelere taşınmaları ya da hücre hapsine maruz bırakılmaları şeklinde uyguladığı operasyonlarda tırmanış olduğuna dikkat çekildi. Esirler Kulübü verilerine göre, 7 Ekim sonrasında, ev baskınları, kontrol noktalarında insanların alıkonulmaları olmak üzere İsrail güçleri tarafından gözaltında tutulan Filistinlilerin sayısı 2 bin 470'e yükseldi.

İsrail ordusuna bağlı askerler, işgal altındaki Batı Şeria'nın tüm kent, belde ve köylerindeki evlere gece gündüz baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına almayı aralıksız sürdürüyor.

İRANLI SİNEMACILARDAN MEKTUP

Öte yandan Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi, Gazze Şeridi'nde sivillerin öldürülmesini kınayan ve acil ateşkes çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayınladı. AA'nın IRNA'dan aktardığına göre, Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi'nin ortak bildirisini, Barış Müzesi'nin yüzden fazla kimyasal saldırı mağduru üyesi ile yönetmen Mecid Mecidi'nin yanı sıra Leyla Hatemi, Şebnem Mukaddemi, Davud Mirbakıri, Humayun Esediyan, Muhammed Mehdi Askerpur gibi onlarca sinema emekçisi imzaladı.

'GELECEK NESİLLER İÇİN YARDILAMA BELGESİ OLACAK'

Bildiride, imzacılar Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten Gazze'de kuşatma altındaki kadın, çocuk ve sivillere yönelik yaşanan açık zulmü önlemesi için elinden geleni yapmasını istedi. Bildiride, "Sayın Guterres, isteseniz de istemeseniz de bulunduğunuz konum günümüz insanlığının tarihsel vicdanını temsil ediyor ve onun performansı, gelecek nesiller için bir yargılama belgesi olacaktır" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)