İsrail Başbakanlık Ofisi: Netanyahu, ordunun Refah planını onayladı

İsrail Başbakanlık Ofisi, savaş kabinesinin toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun ordunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı planını onayladığını bildirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırında yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine harekat düzenlemeye hazırlanırken, İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun Refah'a operasyon planını onayladığı belirtildi. Başbakan, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Refah'a saldırıya ilişkin planını onaylarken, ordunun sivilleri tahliye etmeye hazırlandığı belirtildi. 

İsrail'in Haaretz gazetesinin aktardığına göre, Netanyahu'nun ofisi, Hamas'ın yaptığı son ateşkes ve rehine takası anlaşmasını görüşmek üzere İsrail'in arabulucu ülkelerden Katar'ın başkenti Doha'ya bir heyet göndereceğini de bildirdi. Öte yandan, Netanyahu, dün yaptığı açıklamaya benzer şekilde, teklifin 'halen gerçekçi olmadığını' savundu. 

NETANYAHU, TEKLİFİN 'AKIL DIŞI' OLDUĞUNU SAVUNMUŞTU

İsrail Savaş ve Güvenlik Kabinesi, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve rehine değişimi mutabakatına ilişkin teklifini arabuluculara sunduğu yönündeki açıklama gündemdeyken bugün erken saatlerde toplanmıştı. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden konuya dair yazılı açıklama yapılmış, ofisin açıklamasında, Savaş Kabinesi'nin Başbakan Benjamin Netanyahu başkanlığında Tel Aviv'de toplandığı belirtilmişti.

Netanyahu'nun Refah’a saldırı için verdiği onay, ABD ve Mısır dahil uluslararası toplumun, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Refah'a girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen geldi. Hamas, dün yaptığı açıklamada, İsrail ile Gazze Şeridi'nde ateşkes ve rehine değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara ilettiklerini duyurmuştu. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada ise Hamas'ın son teklifindeki taleplerinin 'akıl dışı' olduğu savunulmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)