İspanya'da 'Maymun İsa'ya rakip restorasyon skandalı: Trump'a benzetildi

İspanya'nın Palencia kentinde, 20'nci yüzyılın başından kalma bir binadaki heykele uygulanan restorasyon şaşkınlık yarattı. Restorasyonun ardından, sosyal medya kullanıcıları heykelin yüzünün 'ABD Başkanı Donald Trump'a benzediğini' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Palencia kentinde, 20'nci yüzyılın başından kalma bir binanın üzerinde yer alan heykelin restorasyonu, sosyal medyada tepki çekti. Gülümseyen bir kadın heykeline uygulanan restorasyon şaşkınlık yaratırken, sosyal meydada heykelin yüzünün 'ABD Başkanı Donald Trump'ı andırdığı' yorumu yapıldı.

'MAYMUN İSA'YA RAKİP OLABİLİR'

Facebook'ta restorasyonun görüntülerini paylaşan İspanyol ressam Antonio Capel Artista, heykelin 'bir çizgi film karakterine benzediğini' yazdı. "Bunu kim yaptıysa karşılığını aldığından eminim" diyen Guzman, "Ama daha büyük suç, onu bu işi yapmak için görevlendiren ve hiçbir sorun yokmuş gibi devam etmeye çalışan kişi tarafından işlendi" ifadelerini kullandı. Guzman bunun, İspanya'nın Borja kentindeki 'Maymun İsa' restorasyon faciasına 'rakip olabileceğini' söyledi.

Fotoğraf: Twitter

'HERHALDE TRUMP DESTEKÇİSİYDİ'

Bir kullanıcı, heykelin Trump'la olan benzerliğine "Beyaz Saray'dan ayrılması gerektiğini görünce buraya taşındı" ifadeleriyle dikkat çekerken, başka bir kullanıcı ise "Restorasyonu yapan herhalde Trump destekçisiydi" dedi.

Bu yıl içerisinde Murillo'nun 17'nci yüzyıldan kalma Meryem tablosu restorasyon sonucu tanınmaz hale gelmişti. Ocak ayında ise, Ghent Altar Panosu'ndaki restorasyonun ardından tablodaki kuzunun gözlerinin, insan gözlerine aşırı derecede benzediğinin ortaya çıkması sosyal medyada tepki toplamıştı. (DIŞ HABERLER)