İspanya'da akrabalara ve din görevlilerine izinsiz aşıya soruşturma

İspanya'nın Madrid bölgesinde yer alan bir bakımevinde sağlık protokollerinin ihlal edildiği, personel ailelerine ve din görevlilerine Covid-19 aşısı yapıldığı tespit edildi. Yalnızca bakımevi sakinleri ve personellerinin aşılanmasına izin verildiği kaydedilirken, bakımevinden yapılan açıklamada 'doz israfını önlemek için' böyle bir uygulama yapıldığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da başkenti de kapsayan Madrid bölgesinde bir bakımevinde Covid-19 aşı protokollerinin ihlal edildiği, kurallara aykırı olarak personel ailelerinin ve din görevlilerinin de aşılandığı belirtildi. Valdemoro kentinde yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bakımevinden yapılan açıklamada 'doz israfını önlemek için' böyle bir uygulama yapıldığı iddia edildi. 

Madrid bölgesinde sağlık yönetmelikleri uyarınca, yalnızca bakımevi sakinleri ve personellerinin korona virüsüne karşı aşılanmasına izin veriliyor.

'PİŞMANLIK DUYUYORUZ'

Grupo Casablanca isimli şirketin açıklamasında, şirket bünyesinde yer alan diğer bakımevlerinde böyle bir uygulama yapılmadığı belirtildi ve "Alınan dozların yüzde 100'ünden faydalanmak ve konutlarımızdaki yaşlıları olabildiğince korumak amacıyla, bize manevi olarak yardımcı olan birkaç rahip, yaşlılarla temas halinde olan gönüllüler ve bazı personel yakınları aşılanmıştır" denildi. Şirket tüm sorumluluğu üstendiğini duyururken, "Aşılanacak kişilerin belirlenme sürecinde yaşanan anormalliklerin yol açtığı sonuçlardan pişmanlık duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)