İşkencedere'de jandarma köylülere taş yuvarladı

İşkencedere Vadisi'ndeki mücadelenin beşinci gününde jandarma, köylüleri alana yaklaştırmamak için üzerlerine taş yuvarladı. Bir kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

RİZE - Cengiz İnşaat tarafından Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin mücadelesi, beşinci güne ulaştı. Çevre il ve ilçelerden onlarca kişi, İşkencedere Vadisine'ne gelerek köylülere destek verdi.

Ormanın içinden yürüyerek zor doğa şartlarında iş makinalarının çalıştığı alana gitmek isteyen köylülere jandarma engel oldu. Köylüler, ormanın içinde çalışan makinelerinin önünü kesmek için büyük uğraş verdi.

Dik yamaçlardan alana gitmek isteyen köylülerin üzerine jandarma,  taş yuvarladı. Yanlarına tırmanarak çıkan bir kadını ise yamaçtan aşağı itekledi. Köylüler, "Kadına şiddet var. Sizin göreviniz makineyi korumak değil, bizi korumak" diye isyan etti. Yuvarlanan taşlar nedeniyle bir kişi yaralandı.

 

 

AK PARTİ'YE VATANDAŞ İSYAN ETTİ

AK Parti'yi 2002 yılından beri desteklediğini anlatan bir köylü, "Biz burada zulümle karşı karşıyayız. Ben 2002'den beri Ak Partinin neferiyim. İstanbul Kartal ilçesinin kurucu üyelerinden biriyim. Yazıktır, günahtır, şu ağaçları yok etmenin bir anlamı var mı? Kalkandere Ahmet Cengiz'in bölgesi, taş dolu. Neden oradan alınmıyor. 15 kilometre daha yakındır orası. Çevre Bakanı, Orman Bakanı, İçişleri Bakanı, bu insanlara zulmetmeyin lütfen. Ramazan günü günahtır. Allah'tan korkun. Kadınlara biber gazı sıkmak ne demek" diye konuştu. (DUVAR)