İrlanda Jimnastik Federasyonu resmen özür diledi: Irkçılığı kınıyoruz

İrlanda Jimnastik Federasyonu, çocukların yarıştığı jimnastik oyunlarında siyah bir çocuğa madalya verilmemesi hakkında yazılı bir açıklama daha yaparak 'ırkçılığın her türünü kınadıklarını' bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda Jimnastik Federasyonu, 2022 yılında çocukların yarıştığı jimnastik oyunlarında siyah bir çocuğa madalya verilmemesi konusunda bir açıklama daha yaptı. Açıklamada, "İrlanda Jimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu ve çalışanları adına, Mart 2022'deki GymStart etkinliğinde yaşanan olaydan ötürü üzüntü duyan jimnastikçi ve ailesinden kayıtsız ve şartsız bir şekilde özür dilemek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili resmi bir özür dilemediği için eleştirilen Federasyon, "O gün olanlar hiç yaşanmamalıydı; bunun için derinden üzüntü duyuyoruz. O günden bu yana olanların daha fazla üzüntü yaratması karşısında da üzgünüz" ifadelerini kullandı. Olayın ardından jimnastikçi çocuk ve ailesinden birebir özür dilendiğini kaydeden Federasyon, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını sağlamaya bağlı olduklarını ifade etti.

'HER TÜRLÜ IRKÇILIĞI KINIYORUZ'

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Jimnastikçinin İrlanda Jimnastik Federasyonu'nda yer almaya devam ettiğini görmekten mutluyuz; gelecekte yapılacak etkinliklerimize de katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Son olarak, İrlanda Jimnastik Federasyonu'nun her türlü ırkçılığı kınadığını son derece açık bir şekilde ifade etmek isteriz."

Ne olmuştu?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, İrlanda’da 2022 yılında yapılan jimnastik oyunlarında çocuk jimnastikçilere madalya verilirken sırada bulunan siyah bir çocuğun pas geçilmesi ‘İrlanda’da ırkçılık’ yapıldığı konusunda sert eleştirilere neden olmuştu. İrlanda Jimnastik Federasyonu, 22 Eylül'de yaptığı açıklamada, olayın soruşturulduğunu ve olaya sebep olan yetkiliden çocuk ve ailesine özür iletildiğini duyurmuştu. 

Federasyondan yapılan açıklamada, “Şikayette, etkinlikte görevlilerimizden birinin ırkçı davranışlarda bulunduğu iddia ediliyordu. E-postayı aldıktan sonra konuyu araştırdık. Jimnastik İrlanda, derhal aile ile temasa geçerek endişelerini dile getirdi ve konunun araştırıldığı konusunda güvence verdi" ifadeleri kullanılmıştı.

Federasyonun açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verilmişti:

"İlgili yetkilinin kimliğini tespit ettik ve söz konusu kişiyi şikayet konusunda bilgilendirdik. Söz konusu görevli, yaşananların kabul edilemez olduğunu tamamen kabul etmiş ancak bunun kasıtlı olmadığını vurgulamıştır. İlgili görevli, hatanın farkına vardıktan sonra derhal hatayı düzelttiklerini ve ilgili yarışmacının Oyun Alanından ayrılmadan önce madalyasının kendisine takdim edilmesini sağladıklarını söyledi.

Yetkili ayrıca, dürüst bir hata olarak nitelendirdikleri bu durumdan dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade etmiş, yarışmacı ve ailesinden şahsen özür dileme fırsatı talep etmiştir. Bu talep başlangıçta reddedilmiştir. Yarışmacı ve ailesine, kimliği tespit edilen kişi tarafından yazılı bir özür sunulmuştur.” (DIŞ HABERLER)