İran'ın dini lideri Hamaney: Biz yapmadık ama İsrail'e saldıranların ellerinden öpüyoruz

"İşgalci rejim, suçlarını meşru kılmak için kendisini mağdur gibi göstermeye çalışıyor" diyen Hamaney, "Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıların arkasında Tahran yönetiminin olduğu iddialarını yalanladı. "Bu yıkıcı deprem (Hamas'ın saldırısı), İsrail'de kolay onarılmayacak bazı kritik yapıları yok etti. Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir" diyen Hamaney, "Siyonist rejime saldırıyı planlayanların ellerinden öpüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye yönelik saldırıların 'çok daha büyük bir öfke seline yol açacağını' söyleyen Hamaney, şöyle devam etti: "İşgalci rejim, suçlarını meşru kılmak için kendisini mağdur gibi göstermeye çalışıyor. Bu, daha da büyük sonuçlar doğuracak."

ÖLÜ SAYISI 1800'Ü AŞTI

Öte yandan İsrail basını, Hamas saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 1000'e yükseldiğini duyurdu. En az 2 bin 600 kişinin yaralandığı belirtildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise, 7 Ekim'den bu yana en az 830 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Açıklamaya göre, 4 bin 250 Filistinli yaralandı. (DIŞ HABERLER)